zaterdag, juni 25, 2005

Minors en keuzecursussen

Ik volg een bacheloropleiding (logopedie) aan de Hogeschool van Utrecht. Het eind van het eerste jaar is bijna in zicht. Na de propedeuse (het eerste jaar) volgt de hoofdfase van de bacheloropleiding. Deze hoofdfase bestaat uit de major (minimaal 120 en maximaal 150 studiepunten) en de profileringsruimte (minimaal 30 en maximaal 60 studiepunten). De major is het voorgeschreven onderdeel van het onderwijsexamenprogramma van de opleiding. De profileringsruimte is de ruimte naast de major die in de programmering door de opleiding is vrijgemaakt om een keuzeprogramma van minimaal 30 studiepunten te volgen. Dat kan door een minor te kiezen (een compleet pakket van 30 studiepunten). Maar dat kan ook door verschillende keuzecursussen te kiezen, die samen 30 studiepunten omvatten.

De major-minor structuur geeft je de mogelijkheid om een groot deel van je studie naar eigen keuze in te vullen. Door een minor te volgen bij een andere opleiding of faculteit, verbreed je jouw beroepsperspectieven. Andere minors zijn juist een specialisatie of maken de doorstroom naar een masteropleiding gemakkelijker. Het invullen van de profileringsruimte studiepunten komt overeen met een halfjaar fulltime studeren. De programmering van minoren kent twee varianten: blok en lint. Een minor die in blokvorm wordt gegeven, vindt altijd plaats in de eerste helft van het studiejaar. Een lintgewijze programmering houdt in dat de minor wordt verspreid over één of meerdere jaren

Schakel naar de Wetenschap
Ik heb gekozen voor de minor "Schakel naar de Wetenschap", die een periode van drie jaar beslaat. Deze minor heeft als doel om je academische competenties te laten verwerven in een voor jou aansprekende en voor je toekomst relevante gezondheidszorgcontext. Het koppelt het handelen van diverse gezondheidszorgdisciplines (fysiotherapie, oefentherapie Cesar, logopedie, verpleegkunde, huidtherapie en mondzorgkunde) aan evidence based practice en klinisch redeneren. Met deze minor kan je je bovendien voorbereiden op een toelatings-toetsing voor de "Master of Science" van de opleiding Algemene Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Utrecht. Het lijkt mij erg leuk om na mijn studie Logopdiewetenschappen te studeren. Dus wie weet ben ik over een jaar of vijf afgestudeerd en heb ik mijn titel Master of Science (MSc) behaald.

1 opmerking:

reinabeauty zei

Ik vond uw artikel te zet aan tot denken en je roepen ook veel goede dingen om te overwegen. Ik ben blij dat ik kwam deze site en zag je artikel. Het heeft mij geholpen met een papier dat ik moest schrijven voor een cursus neem ik voor mijn grote op mijn universiteit. Ik zal onder vermelding van u als bron. Bedankt voor de geweldige artikel.

http://reinabeauty.nl/