vrijdag, augustus 24, 2007

Auditieve verwerkingsproblemen (AVP)

Een website met adviezen voor de behandeling van auditieve verwerkingsproblemen (AVP) bij kinderen in de basisschoolleeftijd. De website bevat informatie over de volgende onderwerpen:

- Wat zijn AVP? Hier leest u meer over o.a. wat AVP zijn, de kenmerken en oorzaken.
- Diagnostiek. Hier worden diagnostische tests op het gebied van AVP beschreven en vindt u een checklist om AVP te kunnen signaleren.
- Behandeling. De kern van de website.

De behandeling wordt ingedeeld in 5 behandelstrategieën (naar Bamiou et al., 2005):
1. Omgevingsaanpassingen
2. Strategieën voor het optimaliseren van de geluidskwaliteit
3. Aanpassingen voor leerkracht en andere sprekers
4. Formele en informele auditieve training
5. Compensatie strategieën

Daarnaast treft u onder behandelstrategie 4 (auditieve training) een tabel aan met behandelsuggesties en materialen, ingedeeld naar auditieve processen.

Er is gestreefd naar een zo goed mogelijke onderbouwing van behandelsuggesties, met behulp van (internationale) literatuur, om zodoende het evidence-based handelen van de logopedist te kunnen bevorderen. Helaas is er op dit vakgebied een gebrek aan wetenschappelijke evidentie en worden de meeste behandelsuggesties afgeleid van voorbeelden van ‘good practice’, gepubliceerd in de (internationale) vakliteratuur.

U vindt de informatie op: http://AVP.jvdf.nl

Bron: www.logopediestart.nl

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey hartstikke leuk dat je je eigen weblog hebt over logopedie. Ik beging dit jaar met deze opleiding. Ik weet alleen niet wat voor een voicerecorder ik moet kopen. Heb jij misschien een tip of een merk zodat ik daar naar kan kijken. Alvast bedankt! Sanne

Linda zei

Hoi Sanne,

Ik heb zelf 2/3 jaar geleden de Sony TCM 400DV aangeschaft, die werkt met cassettebandjes (aangezien daar bij mij op school nog steeds mee wordt gewerkt). Deze voice recorder bevalt me prima. Ik zou eens kijken naar nieuwere uitgaven van dit type/merk.

Ik wens je veel succes met de opleiding!

Groetjes, Linda

Eric zei

Heb jij de Sony TCM 400DV aangeschaft??? Ik dacht dat je die van mij had gekregen? :-)))))